X-Fittt

WIJ HELPEN JOU GEWICHT TE REDUCEREN

VERANTWOORD AFVALLEN.
VERSTERK JOUW LICHAAM.
WORDT STERK VAN GEEST.

WAT IS X-FITTT

X-Fittt is dé Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) om op een verantwoorde wijze in een korte periode veel af te vallen en om een actievere en meer gezonde leefstijl aan te nemen. X-Fittt is een unieke combinatie van bewegen, de juiste voeding en professionele betaalbare begeleiding.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie vergoed vanuit de basisverzekering.

De GLI is gebouwd op drie pijlers;

▪ Verminderen van energie-inname via gezonde natuurlijke voeding
▪ Verhogen van lichamelijke activiteiten
▪ Eventuele toepassing van psychologische interventies ter ondersteunen van de gedragsverandering 

Gewichtsreductie, oftewel afvallen, is de voornaamste doelstelling. Daarnaast richt de GLI zich op blijvende gedragsverandering voor een gezonde leefstijl (voeding, bewegen en slaap), het effect op co- morbiditeit en risicofactoren en op de kwaliteit van leven. Een belangrijk onderdeel van de GLI X-Fittt is meer bewegen en hier komen wij van Complete Body in beeld. Samen met de leefstijlcoach zullen wij je begeleiden om zo de transformatie te maken naar een gezondere leefstijl met een bijbehorend gezond lichaamsgewicht. Een GLI duurt 2 jaar. Het eerste jaar staat in het teken van begeleiding. Het tweede jaar is vooral gericht op terugvalpreventie.

Michel

Mijn naam is Michel Augustinus ik ben woonachting in Arnhem en Leefstijlcoach bij Complete Body. Ik heb in oktober 2020 de BLCN gecertifieerde opleiding tot leefstijlcoach afgerond en heb een passie voor sport en gezondheid.
Deze passie voor sport en gezondheid wil ik graag inzetten om jou te helpen bij het behalen van je doelen.
Gewoontes winnen het vaak van voornemens en daarom wil ik graag samen kijken wat voor jou werkt en nieuwe gezonde gewoontes creëren. Het GLI (gecombineerde leefstijl interventie) traject duurt dan ook twee jaar en wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. Heb jij een BMI boven de 25? Wil jij er nu echt werk van maken? Neem dan contact op!

Meld je hieronder vrijblijvend aan voor X-Fittt.

Laat ons jou helpen fit te worden!

Gezond
Afvallen

bij Complete Body
Individuele
Coaching
Multidisciplinair
Team

Geschiedenis

In 2010 heeft huidige eigenaar Thomas Verheij samen met zijn vader Formupgrade in Arnhem opgericht. Zijn vader was huisarts en fanatiek wielrenner. In 2011 is hij overleden aan de ziekte van Kahler. Het huidige Formupgrade werkt nog altijd vanuit zijn visie: Bewegen is het medicijn. Inmiddels heeft Formupgrade 3 locaties.

Ontstaan X-Fittt

Het programma X-FITTT is eind 2014 opgezet, eigenlijk noodgedwongen. Formupgrade had zo’n 200 sporters die via de verzekering (Menzis) deelnamen aan beweegprogramma’s. Dit waren mensen met diabetes, COPD, CVRM en kinderen met overgewicht. Tot 31-12-2014 werden deze programma’s vergoed. Menzis is toen gestopt met het vergoeden van deze programma’s. Als reden werd opgegeven dat de investering vanuit de verzekering niet opwoog tegen de besparing en de resultaten die men landelijk zag.

Deelnemers aan X-Fittt behalen goede resultaten. In 12 weken raken zij gemiddeld veel kilo’s kwijt, raken zij gemiddeld centimeters buikomvang kwijt en realiseren zij gemiddeld een forse daling van hun vet percentage.

Kwaliteit

X-Fittt is een programma dat is opgesteld door professionals in nauwe samenwerking met mensen met overgewicht of ervaring met overgewicht. Fysiotherapeuten, diëtisten en leefstijlcoaches van Formupgrade. Met behulp van het KennisCentrum Sport, Menzis en het ministerie van VWS. En met Dave van der Kamp, de winnaar van het TV-programma The Biggest Loser. Hierdoor is X-Fittt zowel theoretisch goed onderbouwd als zeer geschikt voor in de praktijk. Sinds de start in 2014 hebben duizenden mensen deelgenomen aan X-Fittt. In Arnhem, maar ook bij fitness- en beweegcentra in heel Nederland.

Formupgrade

Formupgrade heeft toen het programma doorontwikkeld, met de input van Biggest Loser winnaar Dave van der Kamp en de naam X-Fittt gegeven. De vroegere beweegprogramma’s waren vooral gericht op mensen die al ziek zijn. X-Fittt is vooral gericht op de mensen die nog niet ziek zijn, maar die door hun overgewicht, een inactieve leefstijl en ongezonde leefgewoonten grote kans maken om uiteindelijk ook chronisch ziek te worden.