Fysio
Therapie

COMPLETE BODY ONDERZOEKT EN BEHANDELT UW HOUDING EN BEWEGING

Fysio

THERAPIE.

Bij COMPLETE BODY kan je gebruik maken van fysiotherapie! Bekijk hieronder een deel van ons aanbod.

WAAROM FYSIOTHERAPIE?

Last van een vervelende blessure?

Of heb je andere klachten die je ervan weerhouden voluit te sporten? Een fysiotherapeut kan je klachten verhelpen of – als dat niet mogelijk is – je helpen beter te functioneren. Met één van de twee fysiotherapiepraktijken waarmee Complete Body samenwerkt leer je sporten op een gezonde en verantwoorde manier. Beide praktijken zijn op afspraak te bereiken en staan klaar om je te adviseren, begeleiden en behandelen.

Voor wie is Fysiotherapie bedoeld?

Er zijn veel situaties te bedenken waarin een fysiotherapeut, gespecialiseerd in sport, uitkomst biedt. Bijvoorbeeld bij blessures aan de spieren, gewrichten, banden en pezen. Ook bij minder voor de hand liggende klachten zoals ademhalingsproblemen en functiestoornissen aan de longen of het hart, kan het goed zijn eens te kijken wat een fysiotherapeut kan betekenen. Het belangrijkste doel van de vakkundige fysiotherapeuten waarmee Complete Body samenwerkt is om jou te helpen op een veilige manier aan je gezondheid te werken binnen onze club.

Vakkundig en gediplomeerde service

De beide praktijken waarmee Complete Body samenwerkt zijn vakkundig en gediplomeerd. Zij kunnen je adviseren of een behandeling wel of niet binnen je verzekering valt. Onze fysiotherapie service is gericht op een goede begeleiding bij het sporten. Samen met een van de fysiotherapeuten stel je tijdens een intake een persoonlijk plan op. Hoe dat plan eruit ziet, hangt volledig af van de oorzaak van je klachten. Je kunt je voorstellen dat een sportblessure om een andere behandeling vraagt dan een revalidatie na een operatie of chronische klachten. Zodra de fysiotherapeut in kaart heeft gebracht wat de beste behandelmethode is voor jou, krijg je een indicatie van het aantal behandelingen.

Fysiotherapie Rosinga

Locatie Complete Body Arnhem / Elst

Fysiotherapie Rosinga bestaat uit een team van zes fysiotherapeuten met allemaal een rijke ervaring in de sport en elk met bijzondere vaardigheden. Daarnaast is er nog een administratief medewerkster werkzaam en hebben wij ieder halfjaar een stagiaire van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). U kunt bij ons terecht met al uw klachten over bewegingen die u ongemak geven. Wij kunnen u daarmee op diverse manieren een helpende hand bieden, bijvoorbeeld door het geven van informatie en advies, het ‘losmaken’ van spieren, het sterker maken van spieren, enzovoort. De fysiotherapeut maakt met u samen een behandelplan om zo gezamenlijk naar uw einddoel te werken. Fysiotherapie Rosinga is te vinden op drie locaties, namelijk Sportpark Schuytgraaf, Sportpark Rijkerswoerd en in Complete Body in Elst. Natuurlijk kunnen wij u ook bij u thuis op locatie komen behandelen.

Manuele Therapie

Manuele Therapie is een erkend specialisme binnen de algemene fysiotherapie. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Tevens is de manueel therapeut opgeleid om een uitgebreid en specifiek bewegingsonderzoek te doen om de oorzaak van de klacht te achterhalen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Sportfysiotherapie

Bewegen en sporten is voor iedereen belangrijk. Helaas kan dit soms ook leiden tot vervelende blessures. Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van deze klachten en kan u helpen om weer op uw sportniveau terug te keren. We analyseren de sport door te kijken naar de eigenschappen van de sport. Hierbij wordt er gekeken naar in hoeverre kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie nodig zijn voor het optimaal kunnen uitvoeren van de sport. In samenwerking met u stelt de sportfysiotherapeut een persoonlijk revalidatieprogramma op.

Dry-Needling (DN)

Bij Fysiotherapie Rosinga maken we veelvuldig gebruik van een relatief nieuwe behandelmethode, namelijk Dry-Needling. Deze methode is ontwikkeld in Canada en wordt steeds meer toegepast in Nederland. Het is een reguliere therapie die valt onder een normale fysiotherapie behandeling. Het kost dus niks extra’s!

Dry-Needling en Acupunctuur

Dit zijn twee wezenlijk verschillende behandelmethodes met als enige overeenkomst dat er gebruik wordt gemaakt van dezelfde naalden. Bij acupunctuur wordt er uitgegaan van verschillende energiebanen in het lichaam die door middel van de naalden beïnvloedt worden. Hierbij worden de naalden voor een tijdje zeer oppervlakkig in de huid aangebracht. Bij Dry-Needling wordt er maar een naald gebruikt die korter en dieper het lichaam in gaat. Het doel hiervan is om zogenaamde ‘Triggerpoints’ aan te pakken.

Contactgegevens Arnhem en Elst:

Fysiotherapie Rosinga

Telefoon: 06 411 941 64
E-mail: info@fysiotherapierosinga.nl

WhatsApp: 06 411 941 64

Fysiotherapie Stoopendaal

Locatie Complete Body Oosterbeek

Ik ben Mike Stoopendaal, fysiotherapeut en praktijkeigenaar van Fysiotherapie Stoopendaal. Sinds de oprichting van Eveyday Fit in 2015 en nu Complete Body werk ik intensief samen met de sportschool. Ik heb een passie voor sport en gezond bewegen, dat maakt ook dat ik weet hoe vervelend het is om door pijntjes of beperkingen niet te kunnen doen wat je wilt. Graag werk ik samen met u aan uw herstel om zo snel mogelijk uw doelstelling te behalen. Om dit voor elkaar te krijgen, maak ik bijvoorbeeld gebruik van Dry NeedlingMedical taping, sportspecifieke training en Cupping. U bent van harte welkom in de praktijk in Oosterbeek.

Contactgegevens Oosterbeek:

Mike Stoopendaal

06 11156372

info@fysiotherapiestoopendaal.nl

Meld je vandaag nog aan bij Complete Body.

Laat ons jou helpen fit te worden!